.
Dina Tersago
woensdag 26 juni 2024

Dina Tersago: “Ze zijn niet meer de mensen van vroeger” 

Het is serieus veranderd 

Toen Dina Tersago 20 jaar geleden begon met ‘Boer Zkt Vrouw’ had ze niet meteen gedacht dat ze dit voor de komende 20 jaar zou doen. Dat het programma zo’n succes zou worden, dat hadden ze bij VTM nooit durven dromen.

“Natuurlijk had ik niet zien aankomen dat het twintig jaar zou duren: wie dat had durven te verkondigen, zou ik smakelijk hebben uitgelachen. Je zíét in die eerste beelden hoe doodzenuwachtig ik was. Ik moest een reeks kaarsen aansteken met een lucifer, en het einde van mijn tekst moest samenvallen met de laatste kaars. De paniek in mijn ogen! En toch: niet één keer m'n vingers verbrand”, lacht Dina in Humo.

De presentatrice heeft ondertussen al heel wat bezoekjes aan verschillende boerderijen gedaan, en nog steeds voelt het overal een beetje aan als thuiskomen.

“En dat ondanks dat de boerenstiel toch serieus is veranderd. Hedendaagse boeren zijn niet meer de mannen van vroeger, die met de riek in de hand op het veld stonden. Ze dóén het nog graag, door de aarde wroeten met hun vingers, maar eigenlijk zijn ze moderne ondernemers geworden, bedrijfsleiders die waken over een almaar grotere oppervlakte waar alles machinaal gebeurt.”

Bio van Dina Tersago