.
News Image

Dit doet Lynn Wesenbeek bij de VRT

De cirkel is rond

Jarenlang stond Lynn Wesenbeek mee aan de wieg van VTM. Ze was te zien in 89 in de openingsshow van de zender en kreeg de kans om heel wat mooie programma’s te presenteren. Tot daar abrupt een einde aan kwam. De presentatrice bleef achter met veel vragen, maar nam de touwtjes in handen en ging op zoek naar een nieuwe job. Ze werd lid van de Raad van Bestuur bij VRT.

“De conclusie is dat een job nooit definieert wie je bent. Ik ben dat nieuwsanker niet meer van vroeger, maar dat hoeft ook niet meer. Ik blijf er wel bij dat er voor mannen en vrouwen in de media met twee maten en gewichten wordt gewerkt”, legt ze uit in Gazet van Antwerpen.

Lynn beseft dat het als vrouw niet meer zo gemakkelijk is om aan het werk te blijven binnen de media. “Mijn boodschap aan vrouwen boven de vijftig? Laat je niets aanpraten, ook al is onze samenleving streng voor 50-plussers. Probeer na jobverlies maar eens aan de slag te gaan, ondanks alle voornemens van levenslang leren, langer werken en onbetaalbaarheid van de pensioenen. En ook om je gezondheid kan je niet heen. Mijn advies: blijf je best doen.”

Bio van Lynn Wesenbeek

Meer Over:

Lynn Wesenbeek