.
Peter Thyssen
zondag 30 juli 2023

Dit is de passie van acteur Peter Thyssen 

Ontstaan in de coronapandemie 

Wanneer hij niet op de planken van het theater staat of onder de lampen van een tv- of filmset, dan vind je acteur Peter Thyssen dezer dagen thuis in zijn serre, waar hij zelf zijn tomaten kweekt. Inmiddels is de acteur dan ook helemaal bezeten van de vurig rode zuiderse vrucht. Hoe die passie ontstaan is, daarover vertelt hij in Primo.

“Het begon twee jaar geleden. Midden in de coronapandemie”, begint Peter zijn verhaal. “Aan het einde van onze reis naar Frankrijk namen mijn vrouw en ik nog snel een kilootje tomaten – die daar ongelooflijk lekker zijn – mee naar huis. Enkele weken na onze thuiskomt lag er nog altijd één tomaat van dat kilootje in onze frigo. Het was eigenlijk helemaal aan het wegrotten”, vervolgt hij.

“Mijn vrouw vroeg: ‘Wat ga je daar nu mee doen, met die tomaat?’ Ik heb die toen in schijfjes gesneden en die schijfjes heb ik in potjes met aarde gelegd. Wat beneveld, plastiekje erover en doorprikt, zoals ik dacht dat het moest. En die plantjes kwamen allemaal uit”, aldus de acteur die sindsdien helemaal gebeten is door de tuinbouwmicrobe. Naast tomaten kweekt hij inmiddels ook al butternutpompoenen, olijfkomkommers, paprika’s en peterselie.

Bio van Peter Thyssen

Meer Over:

Peter Thyssen