.
Soulsister
dinsdag 21 september 2021

Dit is het geheim van Soulsister

Jan Leyers en Paul Michiels onthullen hun grote geheim...

Ontelbare jaren vormen Jan Leyers en Paul Michiels het bekende zangduo ‘Soulsister’. Ze gingen een aantal jaar uit elkaar maar ze zijn terug en brachten zelfs een nieuwe single uit. Paul en Jan zijn twee handen op één buik en kunnen elkaar muzikaal gezien, moeilijk missen.

“Ze hebben ons vaak gevraagd wat ons geheim is. Ik weet het niet zo goed. We zijn heel complementair, voelen elkaar aan. De ene heeft andere sterktes dan de andere, maar we hebben ook dingen gemeenschappelijk. We kunnen samen heel goed zwijgen en elkaar nooit op de zenuwen werken”, lacht Jan in Het Nieuwsblad.

Dat Paul en Jan samen zijn gekomen, hebben we te danken aan Bart Peeters. Jan speelde vroeger met Bart en Hugo in een coverband. De coverband had niet veel succes en alle bandleden wilden een andere kant uit. “Bart vertelde me toen voor het eerst over Paul Michiels. Hij woont in Heist-op-den-Berg en hij kan fantastisch zingen”.

Toen Jan vroeg aan Paul of hij in zijn groepje wou komen zingen was Paul niet meteen overtuigd. Het pas toen ze elkaar nog eens tegenkwamen dat Paul instemde met een jamsessie. “Hij kon zingen, hij kon gitaar spelen. Die gast heeft toch wel iets, dacht ik. En toen we samen zongen, pasten onze stemmen heel goed bij elkaar”, vertelt Paul. En de rest is geschiedenis…