.
Mathieu Terryn
zaterdag 29 juli 2023

Dit kan Mathieu Terryn zich écht niet voorstellen

Herkenbaar voor iedereen

Hij houdt van op reis gaan en naar het buitenland trekken, maar hoe graag hij ook weggaat, des te liever keert hij telkens terug naar ons kleine Belgenland.

“Ook dat geeft me opnieuw rust. Ons huis, dat is echt mijn thuis, en België, dat is echt ons land. Ik kan me niet voorstellen dat ik hier ooit voorgoed mijn boeltje zou pakken”, vertelt Mathieu aan Het Laatste Nieuws.

Dat verlangen om weg te gaan, om ergens anders te zijn dan hier, duikt ook vaak in de teksten voor Bazart op. “Ik schrijf altijd zo universeel mogelijk: ik tracht een herkenbaar gevoel op te wekken, zodat de luisteraar die zelf kan invullen”, vertelt de zanger openhartig.

“Ik schrijf dus heel bewust voor iedereen, maar ik heb wel al gemerkt dat ik onderbewust toch veel over mezelf schrijf”, bekent hij aan Het Laatste Nieuws.

“Het strafste voorbeeld daarvan is ons tweede album. “Ik zing voortdurend over een relatiebreuk. Ik heb die songs geschreven toen ik nog met mijn toenmalig lief samen was en pas achteraf heb ik vastgesteld dat mijn onderbewustzijn dan al geweten moet hebben dat ik bij haar zou weggaan”, deelt hij mee.

Bio van Mathieu Terryn

Meer Over:

Mathieu Terryn