.
Midseasonfinale
zondag 7 januari 2024

Dit kon Familie goed stilhouden

Dat hebben ze goed gedaan.

Regelmatig lekt er één en ander van wat er in 'Familie' gaat gebeuren naar de buitenwereld, maar wonderwel slagen de makers van 'Familie' er ook vaak in om iets stil te houden. Neem nu het slot van de midseasonfinale van afgelopen vrijdag. De opnames van die scènes vonden in de binnenstad van Lier plaats en daar loopt natuurlijk veel volk rond. Maar er wonen natuurlijk ook veel mensen en die zouden één en ander perfect kunnen volgen en naar de buitenwereld toe kunnen lekken. Dat is echter niet gebeurd.

Omwonenden worden meestal op voorhand op de hoogte gebracht van die opnames. Zo vragen de makers van 'Familie' om tijdens die opnamedag(en) geen werkzaamheden uit te voeren. Stel je maar eens voor dat je in een straat gaat opnemen en toevallig legt een nutsbedrijf net die dag de straat open. Maar omwonenden krijgen ook de vraag om discreet om te gaan met wat ze zien en vooral geen foto's en video's te maken. Daarbij rekenen de makers op de bereidwilligheid van die mensen. Stel je maar eens voor dat iemand met een verborgen camera toch foto's en of beelden maakt en die anoniem op de sociale media zet. Dat is zowat de nachtmerrie van iedereen die buitenopnames doet. Soms kan je een hele omgeving perfect afsluiten, maar je kan moeilijk mensen die ergens wonen uit hun huis zetten.

En dus mogen ze bij 'Familie' blij zijn dat niemand deze foto met een bloedende Benny (Roel Vanerstukken) op voorhand gelekt heeft. De opnames van deze scènes dateren trouwens al van 26 september 2023, ruim drie maanden geleden dus. Meestal nemen ze bij 'Familie' zo'n 3 maanden op voorhand op. Dat betekent dat een groot deel van de seizoensfinale van dit jaar eind maart al opgenomen zal worden. En die seizoensfinale komt wellicht op vrijdag 28 juni op het scherm.