.
Marleen Merkx
donderdag 19 januari 2023

Dit laat Marleen Merckx niet zomaar vallen

Ook zij proberen het gezond te houden

We kennen het allemaal wel: de slechte eetgewoontes. We maken ons allemaal schuldig aan vreemde en ongezonde combinaties, maar ook aan het binnenwandelen in een fastfoodketen of pizzeria.

Ook bekend Vlaanderen maakt zich daar schuldig aan. Al zijn er heel wat BV’s die ook het goede voorbeeld geven. Zo ontbijt Bart Kaëll met een glas warm water met citroen erin of een thee. Jacques Vermeire houdt het dan weer bij alleen koffie.

“Dit idee wint aan populariteit door de hype van intermittent fasting. Zestien uur op een dag niet eten bijvoorbeeld, waarbij dan het ontbijt gewoon wordt geschrapt”, zegt diëtist Michaël Sels.

Maar dat heeft ook zo zijn nadelen. “Ten eerste: na de nachtrust moet ons metabolisme opgewekt worden. Dat kan door nuchter te sporten, of te ontbijten. Een ander nadeel; als je jezelf lang iets ontzegt, dan zal de neiging groter zijn om te zondigen wanneer je eindelijk weer mag eten.”

Geen slechte gewoontes van Bart en Jacques, al kan het natuurlijk altijd beter. Marleen Merckx is daar een mooi voorbeeld van. Zij kiest consequent voor uitgebalanceerde maaltijden en kleine porties. Al zal ze haar twee glazen witte wijn per dag niet meteen ontzeggen.

Bio van Marleen Merckx

Meer Over:

Marleen Merckx