.
Willy Sommers
vrijdag 23 februari 2024

Dochter Willy Sommers: “Ze kunnen wel alles meezingen”

Het lijkt alsof ze zich schamen

Als je in Vlaanderen vraagt wie voor hen de sympathieke bekende Vlaming is die ze ooit hebben ontmoet dan zullen er heel wat mensen Willy Sommers antwoorden. Net zoals Guga Baul in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ vinden ook zij Willy de sympathiekste mens die ze al hebben ontmoet.

Willy is de koning van de schlagermuziek, het Vlaamse populaire lied. En daar doen veel mensen jammer genoeg nog altijd wat lacherig over.

“Ze zien het vaak als carnavalsmuziek. En dat terwijl ze alle liedjes wel van begin tot eind kunnen meezingen. Ons is het hele Vlaamse repertoire met de paplepel ingegoten. Vroeger, in de auto, speelde mama alleen Vlaamse muziek. Sommige ouders laten hun kinderen naar StuBru luisteren, bij ons was Radio 2 vaste prik”, zeggen zijn kinderen Luka en Luna in Humo.

Ook zijn kinderen hebben hun favoriete nummers uit het repertoire van hun vader. Voor Luka is dat ‘Laat de zon in je hart’, bij Luna is dat ‘Bruiloftsklokken’, een iets minder bekend nummer.

“Hij start nu met een nieuwe tournee langs culturele centra. 'Op verzoek' heet die: de fans mogen hun favoriete liedjes kiezen uit zijn hele oeuvre. Hij gaat er speciaal zijn oude nummers weer voor inoefenen. Veel moeite kost dat niet: hij kent alle teksten nog vanbuiten. Zijn geheugen is top.”

Bio van Willy Sommers

Meer Over:

Willy Sommers