.
Dominique Van Malder - De Bachelorette
donderdag 15 juni 2023

Dominique Van Malder: “Het was vooral een combinatie van dat”

Het is geen wondermiddel

Le nouveau Dominique Van Malder est arrivée. De acteur en presentator verloor heel wat kilo’s door het laten uitvoeren van een maagverkleining en Dominique voelt zich beter dan ooit.

Dat Dominique wat zwaarder was dan de meeste mensen, dat had allerlei oorzaken. Zo eet Dominique gewoon graag en blijft het iets makkelijker plakken dan bij andere mensen.

“Maar het was ook een combinatie van veel en onregelmatig werk, de genen, maar ook een op hol geslagen bioritme omdat je de ene dag om 5 uur ’s morgens op de set staat en de andere pas om 5 uur ’s nachts thuiskomt. Voor een voorstelling kon ik nooit veel eten, maar nadien beloonde ik mij dan, liefst met vettig eten”, getuigt Dominique in Story.

Net zoals veel mensen vond Dominique troost in eten en had hij dat al van sinds hij kind was. Hij had het in zijn gezin niet te breed, maar eten was er altijd.

“Als een pak curryworsten veel goedkoper is dan verse zalm, kom je in een vicieuze cirkel. Het zit complexer in mekaar dan veel mensen denken. Zo’n gastric bypass is geen wondermiddel noch een gemakkelijkheidsoplossing en dat wil ik met mijn documentaire ‘Patiënt Dompi’ voelbaar maken.”

Bio van Dominique Van Malder