.
News Image

Dominique Van Malder spartelde zich door heftige periode

Dominique Van Malder moest in therapie.


Televisiemaker Dominique Van Malder liet samen met zijn kompaan Joris Hessels heel wat harten smelten in “Radio Gaga”, maar de verhalen in het programma deden Van Malder bij een therapeut belanden...



Dominique Van Malder en Joris Hessels namen ons drie seizoenen lang mee in hun caravan naar kwetsbare plekken waar mensen samenleven, samenwonen of samenkomen. Maar de aangrijpende verhalen hakten er diep in bij Dominique Van Malder. Dominique Van Malder geeft aan tafel bij Lieven Van Gils in Van Gils & Gasten toe dat het een bewuste keuze was om geen vierde seizoen te maken van het succesvolle programma. Het werd té heftig, aldus Van Malder. “Het is heel intens en best heftig. Er komen heel veel verhalen op je af. Als kijker zie je maar 10-15% van de verhalen die wij binnenkrijgen. En dat is écht heftig.”. Van Malder geeft toe dat hij na al die gesprekken ook zelf psychologische hulp is moeten gaan zoeken.



Dominique Van Malder gaf reeds eerder toe dat het derde, afsluitende seizoen van het programma enorm intens was. Het was niet enkel stoppen op een hoogtepunt, maar ook stoppen omdat het emotioneel te zwaar werd, aldus Van Malder. Dominique Van Malder werkt met een therapeut sinds zijn scheiding, maar die psychologische hulp heeft hij vaker moeten gaan opzoeken na Radio Gaga omdat het zo’n heftig programma was om te maken.



Uiteraard is het fijn om zo’n programma met je beste maat [Joris Hessels, red.] te maken om alles wat te kunnen ventileren, aldus Van Malder, “maar je komt dan thuis als een vod en dan wordt er gevraagd ‘en hoe was het?’ en dan is het heel moeilijk om zo maar even te zeggen hoe het was, want dat gaat echt héél diep,” klinkt het bij Van Malder in Van Gils & Gasten.



Radio Gaga was een groot succes op Canvas en het format werd ook verkocht aan het buitenland. Het programma wisselde op bijzondere wijze een lach af met een traan, maar telkens werd de kijker verwarmd door verzoekplaatjes met daarbij horende levensverhalen. Dominique Van Malder besefte dankzij het programma hoe snel je leven door een toevallige tegenslag helemaal kan omslaan. En daardoor leerde hij een belangrijke levensles: “Het laat je nadenken over je eigen leven, maar het laat je vooral erg dankbaar zijn voor wat je hebt,” onthult de televisiemaker, die ook hoopt dat de bijzondere boodschap van het programma de kijker bereikt heeft. “Ik hoop echt dat we met Gaga een beetje meer empathie hebben kunnen losweken,” aldus Van Malder die iedereen aanraadt eens wat meer naar elkaar te luisteren. “Hoe klef dat ook klinkt.”


Bio van Dominique Van Malder en Joris Hessels