.
News Image

Donderdag grondige inspectie bij Mijn Pop-Uprestaurant

De pop-ups worden donderdag onderworpen aan een grondige inspectie


Voor Gillian & Caroline zit Mijn Pop-uprestaurant erop. Zij sloten gisteren de deuren van Bikke & Smooz in Antwerpen. De andere duo’s zijn intussen drie weken open. Tijd voor een grondige inspectie van hun pop-up. De vijf restaurants worden onder de loep genomen door Bartel Dewulf en Pascal Premereur van Belgocatering. Als bedrijfsleider van meer dan 30 restaurants bekijkt Bartel of de pop-ups rendabel zijn. Pascal controleert de kwaliteit van de gerechten en de hygiëne in de keuken.



In Genk maken Sven & Amanda meteen een goede indruk. De twee hebben zowel de foodcost als de werkuren van hun personeel onder controle. Ondertussen gaat het sprookje voor Sven & Amanda gewoon verder. Zij vormen geen koppel, maar hebben wel een bijzonder hechte band. Zo hecht dat Amanda maar moeilijk overweg kan met de vrouwelijke aandacht die Sven krijgt.

Bij L’Oro Nero is Bartel lovend over de manier waarop Myrthe de zaal runt met haar personeel. Pascal is echter minder tevreden. Het keukenteam vergeet producten te labelen en ook de werkuren lopen hoog op. Sinds het gesprek met zijn vader is Giordano echter strijdvaardiger dan ooit en volgt hij alle tips nauwlettend op. Giordano wil ook een nieuw menu uittesten dat sneller en rendabeler zou moeten zijn.



Bij Jalapeño Loco is de speeltijd voorbij. Pascal spreekt de chef-kok aan over zijn nonchalance en spoort Willem aan om de hygiëneprocedures beter op te volgen. Hoewel heel veel klanten de weg naar hun pop-up vinden, slagen Miette & Willem er ook niet in om winst te maken. Miette blijft echter niet bij de pakken zitten, ook niet nu de vrijstelling binnen is. Zij reorganiseert het keukenteam om kosten te besparen.



In Kortrijk verheugen Chloë & Magali zich op het bezoek van hun mama. De Limburgse vosjes zijn opgelucht dat zij de eerste eliminatieronde hebben overleefd en willen de wedstrijd nog niet verlaten. Het duo overweegt wel om hun chef Greg ‘s ochtends te vervangen. Tijdens de avondservice kan Chloë hem echter nog niet missen in de keuken van Strombowli.

Ook de keuken en de boekhouding van Mémé Gusta worden door Bartel en Pascal onder de loep genomen. Vooral het aantal werkuren lijkt een probleem te zijn in de pop-up van Jan & Nele. Elke dag schilt het keukenteam zo’n 80 kilo aardappelen voor de verse frietjes die Jan wil serveren en die voorbereidingen nemen bijzonder veel tijd in beslag...



Mijn Pop-uprestaurant, donderdag om 20.35 uur op VTM.