.
Doran
zondag 7 januari 2024

Doran: “Dat verlies heeft ons diep geraakt”

Het was een bittere pil

Doran en Elke Taelman mochten een zoontje verwelkomen en daarmee is hun ultieme geluk compleet. Maar het traject om zwanger te worden, verliep niet zonder problemen. Het koppel kreeg een miskraam te verwerken.

“Toen Elke vertelde dat haar moederwens groot werd, hebben we afgesproken dat ze zou stoppen met de pil en de natuur haar gang zouden laten gaan. Er mocht geen druk achter zitten, want dan lukt dat toch niet... Maar Elke was slechts een maand gestopt met anticonceptie, en het was al prijs. Helaas maakte de euforie snel plaats voor intens verdriet, want na acht weken zwangerschap bleek het vruchtje niet levensvatbaar”, blikt Doran terug in Primo.

Veel koppels praten liever niet over hun verhaal en hun ongeluk tijdens de zwangerschap. Maar Doran en Elke kozen ervoor omdat net wel te doen. Zij willen een steun zijn voor andere koppels en willen hiermee hun ongeboren kindje eren.

“We delen dit deel van onze reis als een eerbetoon aan de liefde die we voelen voor het kleine leven dat helaas niet mocht blijven. Het verlies van een pril leven is een ervaring die ons als koppel diep heeft geraakt. De curettage na twaalf weken was zowel fysiek als emotioneel geen pretje voor Elke. Ze heeft daar best lang mee geworsteld. Maar toen bleek dat ze vijf maanden later opnieuw zwanger was, had ze weer iets om zich aan op te trekken.”