.
Dorian Liveyns en  James Cooke
zondag 14 januari 2024

Dorian Liveyns: “Dat is zijn grootste talent”

Hij heeft veel over hem geleerd

Er zijn maar weinig tot geen collega’s die geen goed woord over hebben over James Cooke. Iedereen werkt graag met hem samen en iedereen is blij als James Cooke er is. Of het nu bekend Vlaanderen of onbekend Vlaanderen is, iedereen ziet de presentator graag komen.

James is een harde werker en hij wil zichzelf kunnen bewijzen. Hij wordt gedreven door zijn moeilijke jeugdjaren en zijn drang om zichzelf te kunnen bewijzen aan zijn ouders.

De gedrevenheid van James is ook iets wat zijn man Dorian Liveyns meteen opviel toen hij James leerde kennen op de werkvloer.

“Ik leerde toen dat bij James zijn auto dienst doet als 'n rijdend kantoor. Hij werkt en belt constant, dat is nog niet veranderd. Hij weet heel goed wat hij wil. En wat hij wil en kan bereiken. James zal nooit onrealistische eisen stellen, maar hij pusht wel om het onderste uit de kan te halen. Én hij krijgt iedereen mee op de kar. Da's misschien nog zijn grootste talent. Lange tijd heeft James zich wat willen bewijzen tegenover zijn vader. Maar da's al lang niet meer nodig, die is sowieso supertrots op hem”, zegt Dorian in Dag Allemaal.

Samenleven met James, het is niet altijd makkelijk, vraag dat maar aan Dorian. “James moet opletten dat hij niet tegen zijn limieten botst. Als hij dan eens een rustige dag heeft, schiet hij nogal snel in paniek. ‘Ik kan dat niet aan, die saaiheid’, zegt hij dan.”

Toch wist Cooke Dorian ook te verbazen. Zo trokken ze er samen drie weken op uit naar de Verenigde Staten. “Dat was het langste verlof van zijn leven. En hij is er zowaar in geslaagd om toch zeker twee weken niet aan het werk te denken. De laatste week was dan wel weer gevuld met Zoom-vergaderingen en brainstorms, maar hij zet toch duidelijk stappen.”

Bio van James Cooke en Dorian Liveyns