.
Patrick van der Vorst
donderdag 17 februari 2022

Droom Patrick van der Vorst werkelijkheid

Hij ging zijn droom waarmaken

Patrick van der Vorst is al een tijdje geen kunstdealer meer in ‘Stukken Van Mensen”. Hij ruilde zijn job in voor een priesterstudie in Rome en zit ondertussen al in zijn derde jaar. En daar is hij dolgelukkig, want het kunstwereldje mist hij absoluut niet.

Na 25 jaar rechtenstudie opnieuw op de schoolbanken plaatsnemen, het is niet iedereen gegeven. En ook Patrick was in het begin erg overdonderd. “Toen ik anderhalf jaar geleden mijn eerste examens had, dacht ik wel even: ‘Oh my God, ben ik daar weer aanbeland. Ik studeer wel op een andere manier, omdat het nu veel duidelijker is welke kennis ik als priester goed zal kunnen gebruiken”, vertelt hij in Dag Allemaal.

Maar ondanks dat hij 50 is, is de examenstress ook nog lang niet verdwenen. “Elke student kent wel het weeë gevoel in je maag als je op de gang staat te wachten voor je binnen mag gaan bij de prof.” Toch is Patrick ondanks de examenstress de primus van de klas. Maar hij blijft er heel ‘down to earth’ over. “Dat klinkt anders zo onbescheiden”, lacht hij.

Bio van Patrick van der Vorst