.
Eddy Planckaert
zondag 5 februari 2023

Eddy Planckaert krijgt kritiek: “Veel belachelijker moeten ze het niet maken”

Het kan op weinig enthousiasme rekenen

Toen Eddy Planckaert en Christa Planckaert ‘ja’ zeiden op het aanbod om iets te doen in ‘Iedereen Beroemd’ hadden ze nooit gedacht dat het zoveel zou losmaken bij televisiekijkend Vlaanderen. Heel wat mensen vonden hun verschijning ontzettend overbodig en snappen het concept niet helemaal.

‘Veel belachelijker moeten ze het niet maken’ of ‘De VRT verspilt hiermee belastinggeld’, maar ook ‘Ik zie Eddy en Christa graag, maar dit is onnozel’, zijn slechts enkele van de commentaren die op sociale media te lezen zijn.

Ook tv-criticus Jules Hanot is niet meteen laaiend enthousiast over de verschijning van Eddy en Christa in het programma.

“Er zijn nog andere BV-koppels die de VRT had kunnen optrommelen in plaats van altijd dezelfde. Het lijkt alsof de Planckaerts overal worden opgevoerd. Er is ‘Chateau Planckaert’, Eddy zat bij ‘Vive le Vélo’, Stephanie verschijnt regelmatig in andere programma’s en Junior zocht een vriend op tv. Deze rubriek is misschien gewoon wat van het goede te veel”, klinkt het in Tv Familie.

Jules wil ook benadrukken dat hij helemaal niks tegen de Planckaerts heeft en dat hij hen een leuke familie vindt. “Maar ze moeten waakzaam zijn voor een overkill, zodat de kijkers hen niet beu worden. Want trop is te veel.”