maandag 16 december 2013
Een magische Kerst in 'De Keuken van Sofie'
Sofie Dumont in Kerststemming.
Versierde dennenbomen in de living, fonkelende lichtjes aan de voorgevel, kerstkaarten in de brievenbus,… De kerstsfeer leeft bij elke Vlaming en in elke huiskamer, ook bij Sofie én in haar tv-keuken. De week van maandag 16 tot en met vrijdag 20 december 2013 doopt Sofie om tot de Week van het Kerstmenu in De Keuken van Sofie. De vaste dagelijkse thema's laat Sofie even voor wat ze zijn, want de week voor kerst bereidt ze elke dag een gang van haar menu voor. Van smaakvolle aperitief tot zeemzoet dessert, stap voor stap tovert ze een magisch kerstdiner op de feesttafel. Op maandag 16 december trapt Sofie haar kerstweek af met de aperitiefhapjes: tartaar van rund en oester, tempura van verse tijgergarnaal en een soepje van aardpeer, pastinaak en gerookte paling. Op dinsdag 17 december prepareert ze het voorgerecht: een klassieke, maar feestelijke garnaalcocktail. In de week van het Kerstmenu kookt Sofie uitzonderlijk niet met een jonge souschef. In plaats daarvan maakt ze op woensdag 18 december een overheerlijke soep waarmee ze haar gasten culinair hoopt te verwennen: een crèmesoep van paddenstoel met cannelloni van gedroogde entrecôte en sint-jacobsvrucht. Het hoofdgerecht is de uitdaging op donderdag 19 december. De keuze van Sofie: rosbief met groentenkrans en duchesse aardappelen. Op vrijdag 20 december is ten slotte het tijd voor de kers op de taart van het feestmenu. Letterlijk zelfs, want Sofie maakt als dessert gebrande kersttaart met praliné en grappa. Wie liever een andere taart bakt als afsluiter van het kerstdiner, kan inspiratie halen uit het gloednieuwe boek van Sofie: Iedereen kan bakken. Mijn 40 recepten die altijd lukken. DE KEUKEN VAN SOFIE, EEN HELE WEEK LANG: Op maandag: aperitiefhapjes - tartaar van rund en oester, tempura van verse tijgergarnaal, soepje van aardpeer, pastinaak en gerookte paling. Op dinsdag: voorgerecht - garnaalcocktail. Op woensdag: soep - crème van paddenstoel met cannelloni van gedroogde entrecôte en sint-jacobsvrucht. Op donderdag: hoofdgerecht - rosbief met groentenkrans en duchesse aardappelen. Op vrijdag: nagerecht - gebrande kersttaart met praliné en grappa. DE KEUKEN VAN SOFIE; Elke weekdag om 18.00 bij VTM.