.
News Image

Eerbetoon voor Da Boy Tommy

Dinsdag was het precies één jaar geleden dat Da Boy Tommy overleden is.

Dinsdag was het precies één jaar geleden dat Da Boy Tommy overleden is. De West-Vlaming Tommy Debie overleed drie maanden nadat hij het slachtoffer werd van een zwaar verkeersongeluk. Z'n boezemvriend Da Rick (Flor Theeuwis) vertelt: "Het valt mij nog steeds zwaar dat Tommy er niet meer is. De voorbije maanden heb ik de tijd genomen om zijn afwezigheid proberen te plaatsen en te aanvaarden. Uiteraard mis ik hem nog steeds enorm als vriend en zeker ook als collega op het podium. Als wij samen gingen optreden, dan hadden wij er eenspelletje van gemaakt om elkaar op het podium te pesten. Jammer dat ik dat nu niet meer kan!"

Het duo Da Rick & Da Boy Tommy wordt in muziekmiddens gezien als de mede-grondleggers van de jumpstyle, een muziekstijl die eind jaren '90 furore maakte. Hun grootste hit wisten ze te scoren in 1999 met de classic Halloween, die meer dan 45.000 keer verkocht werd en goed was voor goud en platina. Ook de opvolger Candyman was een groot succes voor het duo.

Op zaterdag 12 april 2014 zal Da Rick – samen met een resem muzikale vrienden – een eerbetoon brengen aan Da Boy Tommy. Tijdens de 7de editie van I love the 90's – The party in de Ethias Arena in Hasselt worden alle jump hits van het duo nog eens stevig van onder het stof gehaald en verwerkt in een magistrale dj-set en optredens.

Tickets en info over I love the 90's – The party kan je vinden op www.ilovethe90s.be

Bio van Da Boy Tommy & Da Rick