.
News Image

Eerste sluiting bij Mijn Pop-Uprestaurant

Filly's en Meat & Griet genomineerd voor sluiting


De kogel is door de kerk: de eerste nominatie voor sluiting is een feit bij Mijn Pop-Uprestaurant. De culinaire ronde door Antwerpen en Kortrijk zit erop voor recensenten Bart Desmidt en zijn vrouw Sandra. Op donderdag 2 maart 2017 maakten zij in samenspraak met juryleden Sergio , Sepideh en Gert bekend welke stad voor hen als beste uit de bus komt. Kortrijk moest daarbij uiteindelijk de duimen leggen voor Antwerpen. Filly’s en Meat & Griet werden dan ook genomineerd en staan nu lijnrecht tegenover elkaar om de stem van de kijker te winnen. Welk van beide restaurants moet als eerste sluiten?



“Het was een echte nek-aan-nekrace”, maakte Gert Verhulst duidelijk. Fanny & Veronique vonden de weg naar hun oerconcept terug dankzij een vernieuwd keukenteam en menu. De recensenten én Sergio Herman voelden de passie van toen terug opborrelen. Ook buren Yannick & Leena wisten de kwaliteit van hun gerechten op te krikken. De wake-up call van de jury resulteerde in een verfijnde tartaar, vergezeld van verse langoustines. Toch tipten de Kortrijkse pop-ups net niet aan de Antwerpse. Karel & Birger en Bo & Emily overleefden de eerste nominatieronde en moeten dus – net zoals Madam P. en Table’O – zeker niet als eerste sluiten.



Karel, Birger, Bo en Emily zijn maar wat blij dat zij niet werden genomineerd voor sluiting. Zij hebben er zware dagen opzitten want er moest serieus gesleuteld worden aan de gerechten. Maar ook Fanny, Veronique, Yannick en Leena hebben het zwaar gehad en staan nu voor zware momenten want één van hen zal volgende week afscheid moeten nemen van hun pop-up. De strijd is nu pas echt aan het losbarsten. Maar zelf hebben de twee duo’s hun lot niet langer in eigen handen. Het is nu aan de kijkers om te stemmen. Maar wie oh wie zal er sluiten?



Als we kijken naar de populariteit van de twee pop-ups, dan zullen Fanny en Veronique volgende week al de deuren moeten sluiten. Zij hebben amper 5.317 fans op Facebook en dat zijn er zo’n 3.500 minder dan Yannick en Leena. Ja, het zal een harde strijd worden die deels ook via de sociale media gestreden zal worden. In Kortrijk valt volgende week al het doek voor één van de twee genomineerde pop-ups. De kijker van het VTM-programma Mijn Pop-Uprestaurant beslist wie dat wordt en welk restaurant alsnog in de running blijft: Filly’s of Meat & Griet. Stemmen op je favoriete pop-up kan vanaf nu tot vrijdag 3 maart 2017 om 21.30 uur via de VTM-app, vtm.be of per sms naar 6677.