.
Eline De Munck
vrijdag 22 december 2023

Eline De Munck : ‘’Als je niet schiet, is het altijd mis”

Je kan maar proberen

Eline De Munck is al een tijdje niet meer op televisie te zien, maar verkoopt sinds enkele jaren brillen. Ze stampte haar eigen brillenmerk uit de grond en doopte het ‘Odette Lunettes’. Haar brillen worden niet alleen in België verkocht, maar net niet wereldwijd.

Zelfs grote namen als Ben Affleck draagt een bril van Odette Lunettes. En hoewel heel wat mensen denken dat ze dat te danken heeft aan haar man Michael R. Roskam, de regisseur, heeft ze het nochtans allemaal zelf gedaan.

“Niks daarvan was via Michaël. Velen zeggen: Practice what you preach . Ik draai het om: Preach what you practice . Ik vind het belangrijk om je eigen geloof uit te dragen, om te verkondigen waar je voor staat. Zeker als ondernemer. Ik was met Michaël op het filmfestival van Venetië. Op een feestje begon een producer over mijn bril. Ja, een bril is vaak de opening van een gesprek. Toen ik vertelde wat ik deed, zei hij dat hij heel wat mensen kende, en dat ik altijd mocht mailen. Zo gaat het dus: via via. Ik werk ook met een pr-dame die contact heeft met de stylistes van grote sterren. Zo gebeurt er ook al eens iets. Als je niet schiet, is het altijd mis, niet? Je kunt maar proberen”, klinkt het in Billie.

Haar grootste droom is om een bril aan Beyoncé te verkopen. En ze was ooit dichtbij, maar helaas zag ze haar droom ook weer aan diggelen gaan.

“Ik heb brillen naar haar mogen brengen toen ze optrad in België. Maar haar entourage heeft niet toegestaan dat de brillen effectief tot bij haar zijn geraakt. Tja. Kan gebeuren.”