.
Eline De Munck
maandag 13 november 2023

Eline De Munck: “Dat is het allerbelangrijkste”

Ze weet waar ze aan toe zijn

Van actrice en zangeres naar keiharde zakenvrouw, het parcours van Eline De Munck is bewonderenswaardig te noemen. Een succesvolle zaak uit de grond stampen gaat natuurlijk niet vanzelf, daarvoor heb je klanten nodig. Die staan bij Odette Lunettes voorop.

“Onze huidige campagne '100% looks, 50% korting op brillenglazen' is een goed voorbeeld. Omdat het leven duur is geworden, wilden we iets extra's doen voor onze consumenten. En dus dacht ik: waarom slaan we geen alliantie met onze glasleverancier? Het is niet evident om in een wereld met zoveel concurrenten onderscheidend te zijn. Ik probeer me dus disruptief in de markt te zetten."

Ondertussen werken er zo’n 25 mensen voor Odette Lunette en moet Eline dus 25 mensen delegeren. En die probeert Eline als bazin goed te soigneren.

“Personeel is het allerbelangrijkste binnen een bedrijf. Zonder mensen die het werk doen op de vloer - die niet alleen the skill maar ook the will hebben - zou Odette niks zijn. Ik probeer als 'patron', want zo noemen ze me, zo eerlijk en duidelijk mogelijk te zijn. Mijn mensen zullen het altijd weten als ik niet tevreden ben of als ik wil dat er iets verandert”, klinkt het in Nina.