.
Eline De Munck
vrijdag 16 april 2021

Eline De Munck: “geschrokken van zoveel boosheid”

"Waar zijn we in godsnaam mee bezig?"

Eline De Munck reageert voor het eerst op de heisa die er ontstond toen ze als moderator de nieuwjaarsreceptie van Open VLD in goede banen leidde.

“Ik begrijp heel goed dat er veel boze mensen zijn, corona is voor niemand leuk, maar ik ben de kop van Jut geworden in een politiek verhaal. De setting was politiek gekleurd, maar ik deed daar gewoon mijn job”, vertelt Eline De Munck in Story. “Ze hadden me geboekt als presentatrice.”

“Bovendien hielden we ons netjes aan de coronaregels. Iedereen droeg een mondmasker, behalve als we zaten, maar dan bleven we op meer dan anderhalve meter afstand. De politie had het gebeuren zelfs goedgekeurd.”

Eline De Munck ontkent ook ten stelligste dat het ‘een feestje’ was. “Er vloeide ook geen alcohol, het was helemaal geen feestje…”

“Ik ben geschrokken van zoveel boosheid, maar ik heb er niet van wakker gelegen want ik heb niets verkeerd gedaan”, benadrukt de zaakvoerster van brillenmerk Odette Lunettes.

“Ik werd wel geraakt door de woorden die sommigen gebruikten om mensen neer te halen. Ik las op sociale media bijvoorbeeld dat ze mijn winkel in brand zouden steken. Waar zijn we in godsnaam mee bezig? Moeten onze veertien werknemers dan allemaal hun job verliezen?” klinkt het onthutst bij Eline De Munck in Story.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Eline De Munck

Meer Over:

Eline De Munck