.
Eline De Munck
vrijdag 17 mei 2024

Eline De Munck: “Het is geen vakantie hé”

Ze vindt de term verschrikkelijk

Er zijn niet veel mama’s die tot enkele dagen voor de bevalling blijven werken. Voor Eline De Munck was dat geen enkel probleem, zij barstte nog altijd van de energie.

“Ik werkte wel van thuis uit, en in een iets ander tempo. Dat móést niet: mijn team van medewerkers was helemaal voorbereid. Mocht ik me niet zo goed gevoeld hebben, dan was de boel ook blijven draaien. Na haar geboorte heb ik voor de collectie van Rock Werchter wel wat pr en marketing gedaan, maar verder werd alles opgevolgd door de mensen op kantoor. Het zou maar erg zijn mocht het hier stilvallen als ik er eens even tussenuit ben”, zegt Eline in Nina.

Als je als vrouw bevallen bent, heb je natuurlijk recht op bevallingsverlof. Al heeft Eline een verschrikkelijke hekel aan die term.

“It's no vacay, hè. Ik stel bij dezen een nieuwe term voor: 'bevallingsafwezigheid'. Voor mij voelt het gelukkig wél wat als vakantie, omdat ik een brave baby heb en omdat ik eindelijk eens wat tijd voor mezelf vind die niet werkgerelateerd is. Maar als je een moeilijkere baby hebt of je bevalling is heel zwaar geweest, dan kan ik me voorstellen dat het geen pretje is.”

Bio van Eline De Munck

Meer Over:

Eline De Munck