.
Eline De Munck
vrijdag 16 augustus 2024

Eline De Munck: “Ik heb dat altijd al gehad” 

Dat is niet veranderd 

Je hoort vrouwen vaak zeggen dat het moederschap hen veranderd heeft. Bij Eline De Munck is dat niet het geval. En dat zou ze ook niet willen.

“Maar het moederschap heeft me wel verrijkt, mijn leven heeft veel meer diepgang gekregen. Ik kan het iedereen aanraden. Tijdens mijn zwangerschap waarschuwde iedereen me dat een kind veel zou veranderen. Iedereen vroeg me ook of ik daar wel klaar voor was. Allemaal zo negatief. Maar ik ervaar het krijgen van een kind alleen maar als een zeer positieve ervaring”, zegt ze in Primo.

Vrouwen worden ook plots overvallen door een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ze zijn in één klap een pak angstiger. Zij willen immers niet dat hun kind iets overkomt.

“Dat verantwoordelijkheidsgevoel had ik sowieso al. Altijd al gehad. Ik voel me zeer verantwoordelijk om de dingen zo goed mogelijk te doen, ik ben zeer plichtbewust. Als ik naar de kinesist ga, en die geeft me oefeningen mee voor thuis, dan doe ik die. Waarom zou ik ze niet doen? Het is voor mijn eigen goed.”