.
Eline De Munck
maandag 12 augustus 2024

Eline De Munck: “Ik hoor ze nu meer dan vroeger” 

Ze wonen iets verder weg 

Als jonge ouders is het soms handig als je een keertje beroep kan doen op je eigen ouders. Het is niet altijd makkelijk om opvang te vinden. Maar Eline De Munck heeft dat geluk niet. Haar ouders wonen in Portugal.

“Ik verwacht ook niet van hen dat ze kunnen inspringen om voor opvang te zorgen. Zij zouden het leuk vinden om mee voor Colette te zorgen, maar ze zijn vorige zomer - net nadat ze met pensioen zijn gegaan - naar Portugal verhuisd om hun eigen leven te leiden. Ze willen hun leven spannend maken en allerlei avonturen beleven, en dat snap ik. Maar deze zomer komen ze zeker op bezoek en dan zullen ze ongetwijfeld, wanneer de crèche gesloten is, wel een paar daagjes op Colette passen”, zegt Eline in Primo.

Portugal ligt natuurlijk niet naast deur. Maar gelukkig is er de telefoon en kunnen Eline en haar ouders elkaar altijd snel bellen.

“Ik hoor mijn ouders nu meer dan toen ze in België woonden, echt waar. We Facetimen ook veel. Dat is fijn, dan zie ik het zonnetje daar. En als ze komen, dan logeren ze bij mij of bij mijn broer. Dan brengen we ook effectief heel veel tijd samen door.”