.
Michael R. Roskam en Eline De Munck
zaterdag 9 december 2023

Eline De Munck: “Ik vond dat helemaal niet zo tof”

Maar het went wel

Heel wat vrouwen zien hun lichaam niet graag veranderen wanneer ze zwanger zijn. Ze vinden zichzelf niet mooi en dik en hebben de ene emotionele bui na de ander. Eline De Munck daarentegen voelt zich heel vrouwelijk tijdens haar zwangerschap.

“Ik voel me heel volwassen, in mijn nieuwe lichaam. Dichter bij mijn oerdoel, bij wijze van spreken. Ook al voelt het soms echt alsof er een zwembad in mij zit dat aan het klotsen is. Uiteindelijk zijn wij hier als mens om ons voort te planten, niet? Die biologische klok heb ik enorm gevoeld. Die was héél dominant. Bijna dwingend. Dat ik dacht: is dat nu mijn hart die dit wil, of mijn hoofd? Nee, het is echt iets anders dat mij stuurt. De hormonen vlogen alle kanten op”, lacht ze in Billie.

Een nieuw leven dat in je buik groeit, het is best gek om te beseffen. Dat nieuwe leven voelen bewegen in je buik, is soms nog gekker. Ook voor Eline.

“Dat vond ik verschrikkelijk raar. Helemaal niet zo tof. Ineens kreeg ik een trap. Ik dacht: is dat een vingertje? Mag ik nu niet meer bewegen? Stel dat die vinger gekneld gaat zitten? Ik dacht echt: er zit een alien in mij. Heel onaangenaam. Maar naarmate dat vaker gebeurt, wen je eraan. Het is ook echt van mij. Niemand voelt dat. Het is iets wat mijn kind en ik samen beleven. Dat maakt het heel mooi.”