.
Eline De Munck
maandag 18 december 2023

Eline de Munck: “Mensen kunnen hard zijn”

Ze voelt zich niet altijd veilig

Eline De Munck en Michael R. Roskam zijn een match made in heaven. Hoewel ze erg verschillend zijn, zijn ze toch elkaars potje en dekseltje.

“Soms weet je niet wat het is. Het is… chemistry , in eerste instantie. Dat was van in het begin heel duidelijk: dit is groter dan onszelf. Je voelt dat gewoon: potje en dekseltje. Wil dat zeggen dat wij een heerlijke, zachte match zijn? Nee. Passie waaiert uit in alle richtingen. We zijn beiden gepassioneerd door het leven, door wat we doen. Dat uit zich ook in hoe je functioneert binnen een relatie”, zegt Eline in Billie.

De Munck voelt zich ook erg veilig bij hem. En dat is ook wel mooi in een wereld zoals waarin we nu leven.

“Ik voel mij niet zo snel veilig in de wereld, omdat de wereld mij daarin zelden heeft gerustgesteld. Mensen kunnen hard zijn. Brutaal. Kritiek kan echt negatief en destructief zijn. Michaël maakt dat ik mij veilig voel. Dat effect heeft hij op mij. Omdat hij ouder is en een soort wijsheid heeft; een manier om naar dingen te kijken die anders en ruimer is. Je hoeft ook niet hetzelfde te zijn. In mijn bedrijf omring ik me ook het liefste met mensen die anders zijn dan ik. Mocht iedereen daar denken zoals ik, zouden we niet echt vooruit gaan.”