.
Eline De Munck
zondag 25 september 2022

Eline De Munck wint met Odette Lunettes Oscar voor brillen

"We hadden nooit durven dromen dat we zouden winnen”

Belgisch nieuws om trots op te zijn: Eline De Munck heeft met haar Belgisch brillenmerk Odette Lunettes een SILMO D’Or in de wacht gesleept. Die uitreiking vond gisterenavond, zaterdag 24 september 2022, plaats in Parijs tijdens de vierdaagse beurs ‘SILMO Paris’. Odette Lunettes won de SILMO D’Or in de categorie ‘Children’ met de gloednieuwe collectie ‘Odette Cadet’.

Eline De Munck: “Wauw, dit hadden we nooit verwacht! De SILMO D’Or Awards zijn een soort Oscars voor de brillenindustrie. Dat we ten eerste genomineerd waren, was al een ongelofelijke verrassing. Dat we nu ook de SILMO D’Or mee naar huis mogen nemen, is iets dat Bob en ik niet eens durfden dromen. Dit is zo’n mooie bekroning voor heel ons team, waarmee we al 7 jaar lang dag in dag bouwen aan ons verhaal. Dit geeft ons alleen maar een boost om te blijven innoveren en groeien… laat de komende 7 jaar maar komen!”

Cadet: brillen op maat voor kinderen van 8 tot 16 jaar

Met de gloednieuwe Cadet-brillenlijn wil Odette Lunettes er voortaan ook zijn voor kinderen tussen 8 en 16 jaar. Het gaat om 3D-geprinte brillen, waarbij het montuur zowel optisch als zonnebril kan gedragen worden. De 3D-techniek zorgt ervoor dat de brillen duurzaam en kwalitatief gemaakt worden.

“Het idee voor onze Cadet-brillen kwam er doordat we steeds meer te horen kregen van ouders dat het moeilijk was om een bril te vinden voor hun kinderen tussen 8 en 16. Echte ‘kinderbrillen’ passen dan niet goed meer en meteen een montuur voor volwassenen was dan vaak wat te serieus. Met onze Cadet-brillen willen we hier een antwoord op bieden. Er zit humor en speelsheid in de monturen, waarbij we met het 3D-printen een innovatieve techniek toepassen en zorgen voor een handige extra: door een speciale zonneclip kan je meteen een zonnebril maken van je optische bril”, licht Eline De Munck toe.

De nieuwe Cadet-lijn zal vanaf later dit najaar beschikbaar zijn.

Bio van Eline De Munck

Meer Over:

Eline De Munck