.
Elisabet Haesevoets
maandag 26 december 2022

Elisabet Haesevoets: “Ik kon het gelukkig wat relativeren”

Ze zag er enorm van af

Een miskraam verwerken, het is een nachtmerrie voor elke papa en mama in wording. Maar vooral voor de mama, die het kindje toch enige tijd in haar buik heeft gehad. Onlangs kwam Julie Van den Steen ermee naar buiten in de hoop zo het taboe errond te doorbreken.

Heel veel vrouwen bevinden zich in dezelfde positie als Julie, waaronder ook Elisabet Haesevoets, bekend van ‘De Mol’. Ook zij kreeg twee keer een zwangerschapsverlies te verwerken.

“Mijn tweede was in een heel vroeg stadium. En ik was toen al mama, waardoor ik het kon relativeren. Het is vooral m’n eerste miskraam, nu negen jaar geleden, waarvan ik enorm heb afgezien. Hoewel ik dokter ben, voelde ik mij op dat moment heel eenzaam”, vertelt Elisabet in Tv Familie.

Heel veel vrouwen schamen zich voor zo’n miskraam en dat was bij Elisabet niet anders. Ze was bang voor de reacties en wilde niet dat mensen vonden dat ze zich aanstelde.

“We waren al volop toekomstplannen voor ons baby’tje aan het maken. De klap was dan ook groot. Maar ik heb er snel met vrienden en kennissen over kunnen praten. Ik wilde het niet opkroppen. Veel mensen houden hun zwangerschap twaalf weken geheim, wat maakt dat het kindje nooit heeft bestaan voor de buitenwereld. En dan ligt de drempel uiteraard hoger om erover te praten. Terwijl dat enorm belangrijk is.”

Bio van Elisabet Haesevoets en Julie Van den Steen