.
Elisabeth Lucie Baeten
zondag 10 maart 2024

Elisabeth Lucie Baeten: “Het bestaat hier ook echt”

Ze had het niet verwacht

Het zijn heel intense weken en maanden geweest voor Elisabeth Lucie Baeten. Ze liet een goeie indruk na met haar deelname aan ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ en won de voorbije weken ook enkele awards voor haar filmpjes die veelvuldig op Instagram en TikTok worden bekeken.

“Ik heb het er allemaal nog goed vanaf gebracht. Alleen is de klank in dat Sportpaleis verre van ideaal: je hoort je eigen stem een halve seconde later exact even luid terug, wat rare dingen doet met je hoofd. Ik was zo opgelucht dat ik het toch min of meer zonder kleerscheuren had overleefd, dat ik na afloop gelijk in de champagne ben gevlogen. Vier of vijf glazen heb ik in de loop van de avond gedronken - ik was behoorlijk in de wind, ook al omdat ik bijna nooit meer drink”, lacht Baeten in Humo.

Elisabeth had natuurlijk al veel glamourshows gezien op televisie, maar tot voor kort was ze ervan overtuigd dat zoiets niet kon bestaan in Vlaanderen.

“Ik dacht dat het vooral gevallen waren van willen maar niet kunnen. Maar nu weet ik: het bestaat ook hier echt. Wonderlijk is dat, hoor, om ergens aan de achterkant van dat reusachtige gebouw, tussen de vuilnisbakken en de Heras-hekken, met je galajurk in een chique auto te stappen, om daarna naar de rode loper 80 meter verder gereden te worden. En dan het volume van het publiek - alsof iemand de knop op 11 had gedraaid!”

Bio van Elisabeth Lucie Baeten