.
Elisabeth Lucie Baeten
donderdag 14 maart 2024

Elisabeth Lucie Baeten: “Ik heb het idee van iemand gepikt”

Ze vond daar haar inspiratie

Met haar typetje Katrien van de Politiek PR werd Elisabeth Lucie Baeten ontzettend populair op sociale media en in heel Vlaanderen. Haar typetje opende op die manier vele deuren en daar is Elisabeth nog altijd van onder de indruk.

Zo herinnert iedereen zich nog het filmpje dat ze maakte na de straffe uitspraken van Vincent Van Quickenborne over huisvrouwen. Al was het idee niet helemaal origineel.

“Ik heb het min of meer afgekeken van een Amerikaanse die zich op Instagram en TikTok colormeloverly noemt. Aan het begin van de zomer deed ik al weleens telefonerende typetjes, dus ik was wel met het idee aan het spelen. Maar toen zag ik voor het eerst een filmpje van die colormeloverly, waarin ze het in haar rol als pr-assistente opnam voor Jonah Hill, die toen net van grensoverschrijdend gedrag was beticht. Ik dacht: ahá! Nu, haar typetje is op één punt wel het tegendeel van Katrien: zij is de strenge pr-bazin die alles zegt wat Katrien niet durft te zeggen, wegens te braaf”, lacht Baeten in Humo.

Behalve Katrien van de Politiek PR is er ook nog Julie van de Showbizz PR. Het typetje is misschien minder populair, maar daarom zeker niet minder geslaagd.

“Misschien ga ik Julie in de toekomst wat vaker opvoeren, want je kunt er meer kanten mee uit. En aangezien ze zich niet met politici bezighoudt, maar met BV's in het algemeen, liggen filmpjes met haar doorgaans wat minder gevoelig. Dat is ook weleens prettig, hoewel...”

Bio van Elisabeth Lucie Baeten