.
Elisabeth Lucie Baeten
donderdag 7 maart 2024

Elisabeth Lucie Baeten: “Op enkele voorstellen heb ik ja gezegd”

Wat is ze van plan?

Elisabeth Lucie Baeten is een waar fenomeen geworden in Vlaanderen. Ze is ondertussen zo bekend dat ze ook te gast was in ‘Ik Vraag Het Aan’, het programma van Niels Destadsbader op VRT 1.

Elisabeth koos voor het nummer ‘You’ll Be In My Heart’ van Phill Collins en kon, zoals vele andere tijdens het programma, haar tranen niet bedwingen.

“Voor 40-plussers is Phil Collins de belichaming van alles wat fout kan zijn aan foute muziek. Hoeveel uitstekende popnummers hij ook geschreven mag hebben. Maar zijn liedjes zijn toch fantastisch? Vóór 'You'll Be in My Heart' kende ik de muziek van Phil Collins al goed, omdat mijn papa in de auto vaak naar zijn cd's luisterde. Maar toen hoorde ik diezelfde stem ineens op de soundtrack van mijn lievelingsfilm, 'Tarzan': blij dat ik was! Nee, ik vind dat heel goeie muziek”, geeft Baeten toe in Humo.

Waarom Elisabeth heeft geweend, daarvoor moet je naar de uitzending kijken, want ze wil niks verklappen. Net zoals ze niks wil verklappen waarom de klassieke media beroep op haar heeft gedaan.

“Wat ik wel mag zeggen, is dat alle drie de grote zendergroepen me al gevraagd hebben om eens te komen babbelen, en dat ze alle drie ook concrete voorstellen op tafel hebben gelegd. En dat ik op enkele daarvan ja heb gezegd. En wat ik ook mag zeggen, is dat ik samen met Tom Lenaerts, Jeroen Mertens en mijn broer Paul een reeks voor VRT 1 en Streamz heb geschreven. Dat scenario gaat richting eindfase - geen idee wat dat betekent voor de uitzenddatum.”

Bio van Elisabeth Lucie Baeten