.
Elise Roels in Thuis
zondag 18 februari 2024

Elise Roels: “Wat moet dat dan niet zijn voor hen?” 

Het liet een diepe indruk na 

We kunnen niet meer om het conflict met Palestina heen. Het is bij veel mensen vaak een gespreksonderwerp en ook de leerlingen van Elise Roels mogen er vragen over stellen als ze dat willen.

“Ze mogen me zeker vragen stellen en ik zal luisteren naar hun frustraties, maar ik besteed er geen volledige les aan, om de eenvoudige reden dat ik het er zelf ook moeilijk mee heb. Als ik erover begin, kan ik niet stoppen, en ik moet ook mijn leerdoelen halen”, zegt ze in Humo.

Elise is al twee keer in Palestina geweest. Een keer was voor een workshop storytelling. EN wat ze daar toen heeft gezien, vond ze waanzinnig.

“Het begon al in de luchthaven van Tel Aviv: met mijn blonde haar en blauwe ogen raakte ik overal binnen en buiten, terwijl een andere jongen van ons gezelschap - een bruine, Assyrische jongen - met degoutant machtsvertoon werd tegengehouden, gewoon omdat hij geen Westerse naam had. Bij mijn terugkeer kreeg ik ook die ruwe behandeling, wellicht omdat ik intussen op de Westelijke Jordaanoever was geweest. Als ik al zo word behandeld, wat moet het dan niet zijn voor de Palestijnen aan de checkpoints?”

Bio van Elise Roels

Meer Over:

Elise Roels