.
Ella Leyers
vrijdag 27 oktober 2023

Ella Leyers: “De cijfers maken veel duidelijk”

Dat was voor haar even schrikken

Voor Ella Leyers echt doorbrak in Vlaanderen heeft ze 4 jaar in New York gestudeerd. Zelf is ze niet doorgebroken in Amerika, maar enkele van haar klasgenoten uit de tijd van toen wel. En dat vond ze de eerste keer toch schrikken.

“Ik was naar Inventing Anna aan het kijken op Netflix, een crimifictieserie. En daar dook plots James Cusati-Moyer in op. Een jongen die in mijn klas zat. Dat was echt even schrikken. Zo van: Dat is Jámes! Hij is inmiddels al een keer genomineerd voor een Tony Award op Broadway. Dina Shihabi uit mijn klas doet het ook heel goed. Ze stond al op de cover van Vogue Arabia en je ziet haar ook in Netflix-dingen”, vertelt ze in Billie.

De dochter van Jan Leyers is ondertussen 35 geworden en koos uiteindelijk voor een carrière in België. Nu staat ze weleens stil bij haar leeftijd en op wat ze al bereikt heeft.

“De cijfers maken wel gewoon dingen duidelijk. Over wat je vroeger dacht dat je op die leeftijd gepresteerd zou hebben. Heeft niet iedereen dat? Maar natuurlijk is het even een moment. Waar sta ik? Wat heb ik al gedaan? Hoe langer hoe meer sijpelt het besef binnen dat ik toch echt wel een volwassene ben. Ook al blijf ik mezelf iets ­anders wijsmaken.”