.
Ella Leyers
zondag 14 januari 2024

Ella Leyers: “Het nieuws is al absurd genoeg”

Maar hij maakte het er niet beter op

Het was een tv-jaar om niet snel te vergeten. In september ging ‘Amai zeg wauw!’ van start en om elkaar niet te dwarsbomen kiest ‘De Ideale Wereld’ ervoor om anderhalve maand later van start te gaan.

In die periode vonden natuurlijk net de Pipigate en de persconferenties van Conner Rousseau plaats. Enkele gemiste onderwerpen dus voor Ella Leyers en haar ideale wereld.

“Ik heb toen toch eens stevig gevloekt. We hadden als trailer voor het nieuwe seizoen een filmpje met Karine en Martine gemaakt. Toen ik dat op Instagram aankondigde, reageerde Conner Rousseau: 'Ik vermoed dat het over mijn zattemansklap zal gaan.' You bet, Conner”, lacht Ella in Humo.

Leyers moet toegeven dat ‘De Ideale Wereld’ soms niet meer op kan tegen wat er allemaal gebeurt in de politiek, zoals de té racistische uitspraken van Conner.

“Ik herinner me dat er ook een meme de ronde deed waarin de Ku Klux Klan tegen Conner zei: 'Hou racisme tof!' Soms is het nieuws op zich al absurd genoeg. Maar eigenlijk zijn de ernstige nieuwsverhalen nog moeilijker. 'De ideale wereld' moet ook een programma zijn waarin iemand die de hele dag geen nieuws heeft gevolgd, op een luchtige manier te horen krijgt wat er allemaal is gebeurd. Maar over de oorlog in Oekraïne of Gaza is het lastig grappen maken, hè?”

Bio van Ella Leyers en Conner Rousseau