.
News Image

Ellemieke Vermolen: “De pijn heeft een plek gevonden”

Het is al zes jaar geleden

Je kind verliezen, je wenst het geen enkele mama of papa in spé toe. Ellemiekes zoon met haar ondertussen ex-partner Sergio Herman werd dood geboren en dat was heftig voor Ellemieke en Sergio om te verwerken.

Het hele verwerkingsproces schreef ze neer in haar nieuwste boek ‘Kom weer in je kracht na verlies’. Daar heeft de vrouw heel wat tijd, energie en krachten weten insteken en het was soms wel eens moeilijk om haar het hele verhaal weer opnieuw voor de geest te halen.

“Je herbeleeft natuurlijk alles. Maar het is intussen zes jaar geleden. Ik heb het allemaal kunnen verwerken, de pijn heeft een plek gevonden”, vertelt ze in Dag Allemaal.

Het verdriet mag dan wel een plaats hebben gekregen en ze mag het verdriet dan wel wat verwerkt hebben, vergeten zal ze nooit doen.

“Dat hoeft ook niet. Josha is een deel van ons gezin, nog altijd aanwezig, maar op een andere manier. We hebben het niet dagelijks over hem, maar er staat wel een foto op de kast en op vakantie zeggen de kinderen soms dingen als: ‘Het zou nu de eerste keer geweest zijn dat Josha mee was gaan skiën. Ik vind het heel logisch dat wij over hem praten.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Ellemieke Vermolen en Sergio Herman