.
Ellen Callebout en Gert Verhulst
dinsdag 15 februari 2022

Ellen Callebout: “Had ik een dag langer gewacht, dan was hij er niet meer geweest”

Het ging niet goed met hond Marcel

Ze zijn terug, de leukste en grappigste familie van het land. Elke maandagavond kunnen we weer kijken naar de avonturen van de familie Verhulst. Dit keer niet vanuit Saint-Tropez, maar wel gewoon vanuit Antwerpen, hun nieuwe thuishaven. Niet alleen Gert en Ellen zijn van de partij, maar ook Viktor, Marie, en hun bouviers Leo en Marcel.

En de eerste aflevering begon al meteen met droevig nieuws. Het leven van Marcel hing aan een zijden draadje. Hij at niet meer en kon niet meer stappen. Na een consultatie bij de dokter was een nierontsteking de vaststelling. “Had ik een dag langer gewacht, dan was hij er waarschijnlijk niet meer geweest”, zucht Ellen in Story.

Ellen week de eerste dagen geen moment van Marcels zijde en was ze voorbereid op het ergste. “Toen ik hem moest achterlaten bij de dierenarts, voelde ik een enorme leegte. Gert verbleef toen ook in Antwerpen en toen mocht Leo zelfs naast mij in bed slapen.” Maar met de nodige antibiotica en een paar nachtjes bij de dierenarts gaat het terug beter met Marcel. “Bij elke hap die hij at, was ik dolgelukkig”, zegt Ellen.