.
Els de Schepper
vrijdag 27 januari 2023

Els De Schepper: “De slinger kan doorslaan naar de andere kant”

Ze gebruikt het onderwerp in haar shows

Woke zijn, wat houdt het de dag van vandaag nog in en hoever wil je erin gaan. Het lijkt voor iedereen verschillend te zijn en dat zorgt soms voor de nodige discussies tussen mensen. Al vinden comedians het allemaal best vermoeiend. Er kan niet zomaar meer met alles gelachen worden.

“Een komiek die aan zelfcensuur doet, dat was voor kort ondenkbaar. Het woke-debat heeft natuurlijk te maken met de veranderende tijdsgeest. Sommige grappen vallen niet meer zoals vroeger. Maar ik vind die hele discussie vaak boeiend om in mijn shows te verwerken”, bekent Els De Schepper in Tv Familie.

Maar Els moet ook bekennen dat ondanks dat ze het toejuicht dat mensen voor zichzelf opkomen, er ook een keerzijde van de medaille is.

“Het gevaar bestaat erin dat de slinger doorslaat naar de andere kant. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het zwart en het wit samensmelten en dat we terechtkomen in het midden, de zone van compromis en nuance.”

Een verzoening tussen voor- en tegenstanders van woke is volgens Els zeker mogelijk, maar het zal ook wat tijd kosten. “Mensen blijven individuen. Je zult altijd voor en tegenstanders hebben. Het nadeel van het debat voeren op de sociale media is dat het vooral polariseert. Je merkt een botsend waardenbesef.”