.
Els De Schepper
donderdag 16 mei 2024

Els De Schepper: “Prettig is anders!”

Ze had het gevoel er alleen voor te staan

Toen Els De Schepper van haar dokter te horen kreeg dat ze een jaar zou moeten thuisblijven en dus ook haar nieuwe theatershow zou moeten annuleren, zakte de grond even weg onder de voeten van de comédienne.

Els zag in één klap haar jaarinkomsten verdwijnen en dat is een bittere pil om te slikken. Veel buffer had ze ook niet meer, en dat mede dankzij corona.

“Mensen gaan ervan uit dat als je in de media komt, je steenrijk bent. Mocht ik met mijn status in Amerika wonen, dan was dat misschien anders geweest, ja. Tot overmaat van ramp kreeg ik in eerste instantie van mijn verzekering te horen dat ik niet in aanmerking kwam voor een uitkering, omdat het om een burn-out ging. Als zelfstandige is dat een ramp”, zegt Els in Dag Allemaal.

Els beseft natuurlijk ook dat dokters en de verzekering ook maar hun job doen, maar ze kreeg al heel snel het gevoel dat ze er helemaal alleen voor stond.

“Prettig is anders. Eerlijkheidshalve moet ik er bij zeggen dat ik wel de gewone uitkering van de mutualiteit kreeg. En gelukkig kwam toen de juiste diagnose en kwam het ook in orde met de verzekering, want naast de problemen met mijn stem bleek dat gigantische geheugenverlies een symptoom te zijn van long covid.”