.
Els Olaerts
zondag 30 juni 2024

Els Olaerts: “Dan kan hij wel wat kortaf zijn”

Maar ze geeft hem gelijk

Wie vaak met Hubert Damen heeft moeten samenspelen, kan bevestigen dat de acteur niet meteen de meest makkelijke persoon is om mee samen te werken. Ook Els Olaerts heeft dat ten tijde van ‘Witse’ wel eens ondervonden.

“Hubert is misschien geen gemakkelijke man, maar het samenwerken ging tussen ons erg vlot. Ik vind hem een uitstekende en professionele acteur. Hij komt steevast op tijd en kent altijd zijn tekst. Er zijn nooit strubbelingen geweest tussen ons. Ik kende hem bovendien van vroeger, want hij is nog mijn docent geweest. Hubert stond op zijn strepen, dat wel, maar ik vond dat dikwijls terecht. Anderzijds is Hubert ook maar een mens van vlees en bloed”, zegt ze in Primo.

De acteur stelde altijd hoge eisen, maar dat vond Els Olaerts niet meer dan normaal. Zelf legt ze de lat ook altijd heel hoog en eist ze veel van zichzelf en haar tegenspelers.

“Hubert heeft een sterke persoonlijkheid. Zo herinner ik me bijvoorbeeld dat er voor 'Witse' een scène met een carnavalsstoet was, maar er waren hooguit twintig figuranten opgetrommeld. In zo'n situatie kan Hubert wat kortaf zijn, maar dan heeft hij volkomen gelijk. Met twee man en een paardenkop kun je geen realistische carnavalsstoet in beeld brengen. Hubert wil op dat moment de kwaliteit bewaken van de serie waarin hij het hoofdpersonage vertolkt.”

Bio van Hubert Damen en Els Olaerts