.
Els Olaerts
donderdag 27 juni 2024

Els Olaerts: “Dat is zo’n hufter van een vent”

Ze werd vaak aangesproken

De naam Els Olaerts laat misschien niet bij iedereen een belletje rinkelen. Toch heeft iedereen de actrice al aan het werk gezien op televisie. Haar bekendste rol is die van vriendin van Witse in de gelijknamige politiereeks.

Witse was op zondagavond natuurlijk een druk bekeken programma en trok zelfs 1.600.000 kijkers. Dat had best wel een impact op het leven van Els.

“Ik denk dat ik wat vaker herkend werd toen ik elke zondagavond in volle primetime op het scherm te zien was. Maar ik heb geen last gehad van Amerikaanse toestanden: fotografen die in de bosjes lagen of hysterische fans die mij achtervolgden voor een handtekening. Wel werd ik geregeld aangesproken in de supermarkt. De zin die ik het vaakst gehoord heb? 'Je moet toch eens weggaan van die Witse, hoor. Dat is zo'n hufter van een vent’”, lacht Els in Primo.

Je hoort ook vaak dat wanneer de opnames voor een reeks erop zitten, de acteurs ook het contact met elkaar verliezen. Maar dat is bij Els en Hubert Damen niet het geval.

“We hebben nog af en toe contact. We hadden zelfs een groepje genaamd 'de vriendinnen van Witse' met wie we regelmatig afspraken, samen met Hubert. Ook Inge Paulussen en Viv Van Dingenen waren erbij. Door corona zijn onze reünies wat verwaterd, maar we houden nog steeds contact via WhatsApp.”

Bio van Els Olaerts

Meer Over:

Els Olaerts Witse