.
Els Olaerts
vrijdag 12 juli 2024

Els Olaerts: “Er valt veel onrust en onzekerheid weg”

Haar ervaringen komen van pas

In ‘Witse’ mocht Els Olaerts de vriendin spelen van Witse. In het echte leven is ze al heel lang samen met haar man Raf. Hij is niet bekend en dat is volgens Olaerts het geheim van hun huwelijk.

“Inmiddels delen we al 32 jaar lief en leed, maar eerlijk gezegd kan ik niet de vinger leggen op wat ons helpt om de uitdagingen van het leven samen te doorstaan. Het gebeurt wel vaak dat we hetzelfde denken. En ik onthoud bijvoorbeeld ook welke cornflakes mijn echtgenoot graag eet”, zegt Els in Primo.

Els heeft bijna de pensioengerechtigde leeftijd bereikt want ze wordt deze zomer 67. Officieel is ze al op pensioen, maar echt gestopt is ze nog niet.

“Net zoals een schilder zijn penseel niet aan de haak hangt, stop je als acteur ook niet met acteren in de herfst van je leven. De jongste tijd heb ik minder werk gehad, wat helaas ook mijn algehele geluksgevoel en energieniveau heeft aangetast. Toch laad ik helemaal op als ik speel. Ik acteer nog veel te graag om mijn beroep links te laten liggen. Ik heb ook het idee dat actrices beter worden met het klimmen der jaren. Er valt veel onrust en onzekerheid weg en ik merk dat mijn ervaring en levenswijsheid mijn interpretatie van rollen verrijken en verdiepen. Echt, ik vind dat ik beter acteer dan toen ik 25 was.”

Bio van Els Olaerts

Meer Over:

Witse Els Olaerts