.
miss belgie Emilie Vansteenkiste
dinsdag 9 januari 2024

Emilie Vansteenkiste: “Hij vermoedde meteen wat er aan de hand was”

Hij wou niks zeggen

2020 was een pijnlijk jaar voor Emilie Vansteenkiste en haar familie. Ze kregen te horen dat de mama van Emilie ernstig ziek was en dat haar overlevingskansen heel erg klein waren. Dat ze ziek was, kwam ze per toeval achter.

“Ze ging eens langs bij de huisarts omdat ze zich al een tijdje niet opperbest voelde, en die liet een scan van haar longen maken. Er was per ongeluk ook een stukje van haar pancreas gefotografeerd: overal kleine stipjes. Mijn vriend Jonas is arts, hij vermoedde natuurlijk meteen wat er aan de hand was - maar hij zweeg, hij wilde niemand nodeloos ongerust maken”, blikt Emilie terug in Humo.

Na enkele onderzoeken kregen ze het definitieve verdict te horen dat de vreselijke ziekte zich meester had gemaakt van Emilies mama. Het was overal uitgezaaid.

“Na de diagnose hebben mama en ik drie uur lang naast elkaar gezeten in het ziekenhuis. Zwijgend, hand in hand. Wat moet je op zo'n moment nog zeggen? Je beseft dat je mama er over een paar maanden niet meer zal zijn, maar je wílt dat helemaal niet beseffen.”

Bio van Emilie Vansteenkiste