.
Emma Moortgat
vrijdag 20 september 2024

Emma Moortgat: “Ik ben me bewust dat elke stap essentieel is”

Ze droomt van een grote carrière

Wanneer je leven op wieltjes loopt en je met weinig zaken in je leven worstelt, dan mag je jezelf een gelukkig mens noemen. Maar helaas zijn er maar weinigen bij wie alles loopt zoals het moet. Er moeten keuzes gemaakt worden, of je stoot op een probleem dat je niet meteen had voorzien.

“Ik heb mij voorgenomen om meer tegen mezelf te zeggen: Emma, geniet van wat je doet. Want ik heb de neiging om alles héél goed te willen doen, en dan pak ik dingen iets te serieus aan. Ik ben altijd aan het vooruitkijken en bereken al mijn volgende stappen. Maar ik moet ook gewoon spelen en mij amuseren”, zegt ‘Dertigers’-actrice Emma Moortgat.

Elk project dat ze mag doen vindt Emma leuk, maar ze wil zichzelf er ook vaak genoeg aan herinneren dat ze wat meer in het nu moet leven. En of dat zal beteren op haar veertigste, dat valt nog af te wachten.

“Ik heb geen glazen bol, maar voorlopig leidt het pad echt wel naar een acteercarrière. En hopelijk een beetje internationaal, omdat ik drietalig ben. Ik zou graag ook in het Frans en het Engels spelen. Maar ik ben me er heel bewust van dat elke stap essentieel is. Zo is Dertigers voor mij de beste leerschool. Het heeft mij zoveel geleerd. Ik had deze stap nooit kunnen skippen. Ik ben enorm dankbaar dat dit project op mijn weg is gekomen.”

Bio van Emma Moortgat