.
Emma Moortgat
maandag 16 september 2024

Emma Moortgat: “Je leeft dan veel zorgelozer”

Ze herkent zichzelf er wel in

In ‘Dertigers’ zien we de personages worstelen met de dagelijkse problemen en issues waar elke dertiger wel eens mee te maken krijgt. Makkelijk is het niet, maar dankzij het programma zien we ook dat het vooral allemaal heel menselijk is.

Mocht actrice Emma Moortgat kunnen kiezen, dan zou ze niet meteen een dertiger willen zijn, maar toch liever een twintiger. Maar alleen op één voorwaarde.

“Ik heb tijd nodig gehad om mezelf beter te leren kennen. Om steviger in mijn schoenen te staan. Daardoor was ik als twintiger te veel bezig met wat anderen dachten, en niet genoeg met wat ik zelf vond. Dat vertrouwen en die rust heb ik nu wel. Dus ja, ik zou met deze ingesteldheid graag opnieuw die zorgeloze twintiger zijn”, legt ze uit in Het Nieuwsblad.

Het leven als dertiger in de reeks of als dertiger in het echte leven, het is wel herkenbaar voor Emma. Ook zij moet regelmatig belangrijke keuzes maken. En je krijgt als dertiger ook altijd te maken met een bepaald verwachtingspatroon.

“Als twintiger leef je zorgelozer. Je gaat naar de universiteit, je volgt een opleiding, je doet stage of je werkt al. Nader je de dertig, dan is het: wat heb je nu eigenlijk al bereikt van wat men van je zou kunnen verwachten?”

Bio van Emma Moortgat

Meer Over:

Emma Moortgat