.
Hazes
maandag 23 september 2024 06:40

Emotionele dag voor nabestaanden André Hazes

Zo snel vliegt de tijd.

Heel Nederland huilde 20 jaar geleden nadat het nieuws bekend werd dat André Hazes overleden was. Ja, 23 september 2004 was de dag dat de 'oude' André Hazes overleed.

Het was een donderdag, de zanger overleed die dag aan de gevolgen van een hartaanval. Amper 53 jaar was Hazes, hij had gewerkt en geleefd, dat is het minste wat je kan zeggen. Zijn carrière was véél te kort maar toch indrukwekkend. In 1976 verscheen 'Eenzame Kerst', gevolgd door nummers als 'Mamma', 'De Vlieger', ''n Vriend', Het Is Koud Zonder Jou' en 'Wat Is Dan Liefde'. Het nummer ''n Beetje Verliefd' zou zijn eerste grote hit worden en dan scoorde Hazes aan de lopende band.

Toch werden niet al zijn nummers hits. Er waren wel wat liedjes die de hitparade niet haalden. Niet alles kan een schot in de roos zijn, dat ondervond Hazes maar al te goed. Ook privé niet. Zijn leven was een rollercoaster, hij zocht troost door veel te drinken. De levensstijl van Hazes was allesbehalve gezond te noemen, maar geleefd heeft hij en hoe.

Hazes laat nog altijd een schat aan muzikaal materiaal na en twee kinderen die in zijn voetsporen zijn getreden. Dochter Roxeanne Hazes leeft van de muziek en ook zijn zoon André hoeven we jullie niet voor te stellen.

Bio van André Hazes

Meer Over:

André Hazes