.
Eric Goens
zondag 3 september 2023

Eric Goens: “Het is niet plots erger geworden” 

De situatie was al schrijnend 

Bij de start van het nieuwe televisieseizoen trekt ook dit keer Eric Goens er opnieuw op uit voor een nieuw seizoen van ‘Niveau 4’. Hij gaat opnieuw op pad met de politie van Brussel-Zuid, een broeihaard van geweld en drugscriminaliteit.

“Ik dacht dat ik wel al wat had meegemaakt in de vorige seizoenen, maar nu was het bijzonder heftig. Vooral de oudejaarsnacht was waanzinnig. We werden voortdurend belaagd en zelfs beschoten met vuurwerk”, getuigt Eric in Humo.

Ook de laatste tijd komt de regio rond het Zuidstation van Brussel regelmatig in het nieuws. Vooral de drugscriminaliteit lijkt daar een groot probleem te zijn.

“Maar het is niet plots erger geworden, hé. Het lijkt alsof de media en de politiek nu pas het probleem zien. We zijn in Vlaanderen geobsedeerd door de war on drugs in Antwerpen. Een hoofdinspecteur zei me tijdens de opnames: ‘Als in Antwerpen iemand over een stoepsteen struikelt, springen alle media erop. Maar als in Brussel-Zuid twee doden in één nacht vallen bij drugsafrekening? Acht, dat is gewoon Brussel.”

Bio van Eric Goens

Meer Over:

Eric Goens