.
Erik Goossens
maandag 6 juni 2022

Erik Goossens: “Bieke en de kinderen lachen mij uit”

Hij zag er vroeger helemaal anders uit

Toen Erik Goossens meer dan 20 jaar geleden voor het eerst opdook op televisie en in de hitparade, leerden we hem kennen als een knappe man met lange haren. Hij deed heel wat vrouwenharten sneller slaan en werd één van de populairste mannen van Vlaanderen.

Wanneer hij nu terug kijkt naar foto’s van toen brengt dat veel goede herinneringen met zich mee. “Maar meestal duiken dat soort beelden op in aanwezigheid van Bieke en/of de kinderen. En dan word ik gewoon vierkant uitgelachen. Maar ik gun iedereen zijn pleziertje”, lacht Erik in Primo.

De zanger en acteur is tot op de dag van vandaag nog altijd een erg druk bezette man en stilzitten is er voor hem niet bij. Het is niet altijd even eenvoudig om werk en privé goed in balans te houden.

“Maar hoe ouder ik word, hoe meer bedreven ik erin word. Als creatieveling vind ik het bijvoorbeeld jammer dat er geen pilletjes bestaan waarmee je je creativiteit kan snoozen. Want zelfs onder de douche of tijdens het autorijden draait mijn scheppingsvermogen overuren. In mijn hoofd stopt de wereld werkelijk nooit met draaien.”

Het druk bezig zijn, zit duidelijk in de familie, want ook Erik zijn grootvader is nog lang actief geweest. “Hij is 106 geworden. Toen hij honderd was, gaf hij nog pianoles aan – ik citeer – ‘mokkes van in de 80’. Het zit dus in de genen om te blijven gaan als een Duracell-konijn.”

Bio van Erik Goossens

Meer Over:

Erik Goossens