.
Erik Goossens in Thuis
woensdag 22 februari 2023

Erik Goossens: “Dat is echt waanzin”

Dat zie je nu niet meer

Trouwe kijkers van ‘Thuis’ zien Erik Goossens al bijna een jaar elke dag op hun televisiescherm verschijnen. Hij speelt de rol van Alexander en dat is ‘the one you love to hate’. En dat valt soms te merken aan de reacties die hij krijgt.

“Al valt het op zich wel mee, op enkele Instagramberichtjes na van kijkers die echt boos waren op mij. Maar ik word wel vaker herkend. Heel vreemd, want in de periode dat ik niet meer op het scherm kwam, leek ik voor veel mensen niet meer te bestaan”, zegt Erik in

De hype rond zijn rol in ‘Familie’ kan Erik niet vergelijken met die in ‘Thuis’. Tot op de dag van vandaag wordt hij nog regelmatig aangesproken over zijn rol als Peter Van den Bossche. En dat terwijl hij die rol maar 2,5 jaar heeft gespeeld.

“Dat is echt waanzin. De tijden zijn ook veranderd. Vroeger was ‘Familie’ een gespreksonderwerp op school, aan de koffie automaat… Soap was nieuw, en er was ook niks anders. Geen sociale media, geen Netflix, niks. Als je nu met tien aan een tafel zit, is de kans klein dat er twee de avond voordien naar hetzelfde hebben gekeken.”

Bio van Erik Goossens

Meer Over:

Erik Goossens