.
Bieke Ilegems en Erik Goossens
woensdag 15 juni 2022

Erik Goossens doorstaat stresserende periode door 'Assisen 4'

En dat op amper 1 week van de première

Enkele maanden geleden werd nog aangekondigd dat Walter Damen zou meespelen in ‘Assisen 4’, de nieuwe theaterproductie van Uitgezonderd Theater. Amper enkele weken later moest Uitgezonderd Theater ook weer aankondigen dat Walter omwille van zijn drukke agenda toch niet te zien zal zijn.

Gelukkig staat er al vervanging klaar. Niemand minder dan Erik Goossens mag de rol overnemen van Walter en daardoor komt hij recht tegenover zijn vrouw en tegenspeelster Bieke Ilegems te staan.

Dat Erik zich nu in één week moet klaarstomen voor de grote première is behoorlijk heftig voor de acteur. Bovendien is de acteur sinds deze week ook voor het eerst te zien in 'Thuis'. En zo keert Goossens na 27 jaar terug naar soapland.

“James Cooke belde me dinsdag. Bleek dat het qua repetities onmogelijk was geworden voor Walter. Als advocaat heb je je agenda niet altijd in de hand. Van het ene op het andere moment kan je gecontacteerd worden voor een zaak. Dat bleek nefast voor de focus”, vertelt Erik in Gazet van Antwerpen.

Erik was even overrompeld door de vraag, maar had er wel ontzettend veel zin in. “Hoewel ik nog niet had toegezegd, ben ik onmiddellijk de tekst beginnen lezen. Gewoon om tijd te winnen, tegen het moment dat we een deal hadden. De goesting was er wel. Maar nu ik die tekst zelf instudeer, begrijp ik volkomen dat Walter zichzelf is tegengekomen.”