.
Bieke Ilegems en Erik Goossens
donderdag 2 juni 2022

Erik Goossens: “Er is gewoon geen logica”

Er is zwaar onderhandeld

Erik Goossens is niet alleen zanger, maar ook acteur. Toen 'Familie' in de startblokken stond was hij degene die de rol van Peter Van den Bossche speelde. Tot hij er genoeg van had en Gunther Levi de rol van hem overnam.

De acteur is geen fan van de reeks en keek er nooit naar. Ook niet toen hij al uit de reeks was verdwenen. “Het is en blijft wel straf hoe mijn personage op zo’n korte termijn razend populair is geworden. In 1994 heb ik zelfs een Gouden Oog gekregen voor die van Beste Acteur’, blikt Goossens terug in Primo.

Dat Gunther na 23 jaar werd ontslaan bij 'Familie', dat vindt zijn voorganger bijzonder erg voor hem. “Maar in tv-land zijn er zoveel parameters die bij zulke beslissingen meespelen. Naar de logica moet je vaak niet zoeken, want die is er niet altijd.”

Om de rol van Peter Van den Bossche te mogen vertolken, werd Gossens gevraagd door de toenmalige grote baas van VTM Mike Verdrengh.

“Tegenwoordig word je gevraagd voor een rol en that’s it. Maar destijds was dat een meeting waar zeker acht, negen andere mensen bij betrokken waren. Over mijn intrede in 'Familie' heb ik niet getwijfeld. Maar na één jaar wilde ik stoppen. Er is toen zwaar onderhandeld om mij nog langer aan boord te houden.”

Bio van Erik Goossens

Meer Over:

Erik Goossens